Tarief en Verzekeringen

De kosten van een uitvaart verschillen al naar gelang uw wensen en mogelijkheden. Zo snel mogelijk, na inventarisering van deze wensen, geven wij u een indicatie van de te verwachten kosten van de uitvaart. Tijdens onze gesprekken denken we met u mee op het gebied van alternatieve mogelijkheden en de kosten. We vinden het belangrijk transparant te zijn over tarieven en laten u glashelder zien wat een uitvaart kost en waar deze kosten uit bestaan. Onze persoonlijke dienstverlening wordt vertaald door ons (vaststaande) basistarief. Marges zetten op tarieven van materialen en diensten die wij inkopen doen we niet. U betaald wat wij betalen.

De definitieve factuur overhandigen we u persoonlijk. Meestal doen we dat tijdens het nagesprek dat een aantal weken na het afscheid plaatsvindt. Dat geeft u de mogelijkheid eventuele vragen te stellen. Het geeft ons de kans om nogmaals heel helder weer te geven wat het afscheid heeft gekost.

Een kostenindicatie kunnen we soms ook maken na een zgn. voorzorggesprek. Deze gesprekken zijn gratis en vrijblijvend. Het doen van deze gesprekken vinden we als vanzelfsprekend horen bij ons werk. Het geeft rust en zekerheid in tijden van verdriet, verwarring, moeheid en onrust. Belt u ons gerust om een afspraak te maken (0481 354928) of stuur een mail naar: contact@limesuitvaartzorg.nl.

Als u een uitvaartverzekering heeft:
Een uitvaartverzekering bestaat in twee vormen: een kapitaalverzekering of een naturaverzekering. Veel mensen hebben een dergelijke polis afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeraars zijn tevens onderdeel van een uitvaartonderneming.

Dit betekent niet dat u, als verzekerde, verplicht bent een uitvaart door deze onderneming te laten verzorgen. Het staat u helemaal vrij een uitvaartverzorger van uw eigen keuze in te schakelen, of u nu wel of niet een verzekering heeft afgesloten.