Werkwijze

Als een naaste is overleden moet als eerste een (huis)arts worden gebeld omdat deze het overlijden officieel moet komen vaststellen. In een ziekenhuis is een arts uiteraard aanwezig. Daarna kunt u mij meteen bellen, ook al is het midden in de nacht. We spreken dan af wanneer ik kom voor de laatste verzorging van de overledene. Samen met wie dat wil besteedt ik daar vervolgens alle tijd en aandacht aan. De opbaring kan thuis of, wanneer dit niet wenselijk of mogelijk is, bij een rouwcentrum van uw keuze. Graag denk ik hierin met u mee.

Aansluitend bespreken we even kort wat er globaal allemaal op u af komt de komende dagen. Niet alle beslissingen hoeven meteen genomen te worden. Dat wil ik u vooral duidelijk maken en u daarin gerust stellen. Dan maken we een afspraak wanneer ik terug kom om een eerste stap te maken. Meestal is dat een aanzet tot het rouwdrukwerk.

In de dagen daarna ga ik stap voor stap met u de uitvaart voorbereiden. Iedere stap, al is ze nog zo klein, hoort bij het afscheid nemen en het rouwproces en verdient aandacht. Ik pas me aan uw tempo en omstandigheden aan en iedere dag hebben we persoonlijk contact. Uw wensen en die van de overledene zijn mijn leidraad. Vertragen waar nodig en soms even samen iets beslissen als het moet: ik ben uw gids om u te adviseren, u te ontzorgen, te ondersteunen en uit te voeren.

Heeft u hierover vragen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Het kan zoveel rust geven! Zeker voor een verwacht overlijden. Kijk ook bij ‘voorzorg‘ voor meer informatie daarover. Mail naar contact@limesuitvaartzorg.nl of bel ons meldnummer (0481 354928) dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

vertragen